Ad

Sabtu, 24 November 2012

Durian Crepe Oh Durian Crepe..


Mula-mula Wie baca pasal benda ni tertanya-tanya juga apa kebendanya durian crepe ni yang menjadi bualan di seantero alam maya.. kerepek durian ke apa?..

Bermula dari itu maka Wie pun berazamlah untuk mencubanya.. maka setelah di tanya dengan pakcik gugel terjumpalah dengan Lovely Cakes yang ada menjual durian crepe ni.. kebetulan pula lokasinya berdekatan dengan tempat kerja Wie..

Seperti orang mengantuk yang di sorongkan bantal.. pucuk dicita ulam mendatanglah katakan.. maka Wie pun contactlah ownernya Cik Elleya untuk tempah 2 pek durian crepe..

ni lah dia durian crepe nya..


Dan akhirnya petang tadi Wie pun berjayalah dengan jayanya 
dalam misi mendapatkan Durian Crepe ni.
Haa.. tu dia.. harga 1 pek 4 ketul tu RM10.. mahal ke?.. 
kira oraitlah.. durian pun bukannya murah kan..


Apalagi tea time Wie anak beranak hari ni ber"menu"kan durian crepe lah.. first bite.. emm.. rasa durian!!.. eh.. memanglah rasa durian kan dah intinya memang durian.. diserikan dengan whipping cream rasanya memang superb.. terus terpikat.. memang sedap.. kau memang da bomb..

haa.. tu dia.. sekali gigit rasa nak lagi.. yummyyy..

Wife dan anak-anak pun kata sedap.. Wife siap kata "tak cukup ni bang..". 
Baiklah Sayang ada rezeki lain kali kita beli lagi banyak-banyak ye..

Jadi siapa yang belum lagi mencuba durian crepe ni..
 cepat-cepatlah pergi cari sebelum sold out ye.



13 ulasan:

maszull berkata...

assalamualaikum wie...tu la skg ni mana2 sibuk cite pasal durian crepe ni kan....mama pun nak cuba juga la...:)

Irham Danisha berkata...

mak ooiii, best nyerrr nmpak, mana nak carik ni...waduuhhh~~

afifudinsohaini berkata...

memang sedap...tapi tak puas ade 4 je dalam tu..hihi

Mia Liana berkata...

tu la bila mia blogwaling... ramai yang citer pasal ni. macam sedap je...

.*.WiE.*. berkata...

@maszull Wa'alaikumusalam Mama.. cuba jangan tak cuba.. memang marvelousss..

.*.WiE.*. berkata...

@Irham Danisha memang best.. memang sedap.. ooo.. sekarang merata2 dah ada orang jual ni.. google jer.. Insyaallah dapat.

.*.WiE.*. berkata...

@afifudinsohaini huhu.. tu la pasal.. rasa nak lagi..

.*.WiE.*. berkata...

@Mia Liana bukan macam sedap jer.. memang sedap punnn..

Sharinginfoz berkata...

ramai bercerita mengenai durian crepe ni... tak boleh jadi kena pergi cari ni

Ain Dzaya berkata...

ain memang tak pernah makan durian crepe..tapi memang teringin la nak makan...hmmmm

.*.WiE.*. berkata...

@Sharinginfoz cari jangan tak cari.. rugi kalau tak cuba.. :)

.*.WiE.*. berkata...

@Ain Dzaya apalagi Ain cari cepat sebelum sold out..

Yan Ty berkata...

Macam mahal je Wie , ada jual 6 utk RM10.