Ad

Ahad, 6 September 2015

Apa itu CharityID

Assaalamualaikum & Salam Sejahtera semua,

Tentu ramai yang tertanya-tanya apa ke bendanya CharityID ni kan. Ok, mari Wie terangkan serba sedikit mengenai CharityID ni ya.


CharityID ni merupakan sebuah program amal yang semakin mendapat perhatian rakyat Malaysia. Ada yang pada mulanya berpandangan serong kepada program ini menyangkakan ia adalah sebuah skim cepat kaya atau MLM tetapi hakikatnya ia adalah program sumbangan derma amal sesama ahli.


Secara ringkasnya ianya sebuah program dimana ahli membantu ahli yang lain dengan cara menderma. Lagi banyak kita derma lagi banyaklah derma yang akan kita perolehi.


Program ni tidak menggunakan orang tengah dimana derma yang kita masukkan akan 100% terus kepada penerima.


Untuk mengetahui lebih lanjut korang bolehlah tengok di Pelan Derma dan boleh juga download Laporan Percuma untuk penerangan lanjut.


Sekian dan selamat mencuba.

Selasa, 11 November 2014

Pengalaman Membeli Belah di Lazada

Alkisahnya hari tu Wie shopping online di Lazada, mula-mula tu risau jugak sebab selalu dengar pasal servis dia tak baguslah.. Barang hantar lambatlah dan macam-macam cerita lagi.

Maka bermulalah misi pencarian Wie di website Lazada.. Setelah dibandingkan dengan website-website shopping online yang lain maka Wie ambil keputusan untuk order di Lazada.. Sebab apa?.. Sebab Wie rasa lebih murah dan berbaloi dan yang lebih penting free shipping!!!.. Jadi takde extra kos.

Wie confirm order dan buat payment pada hari khamis malam, esoknya jumaat dapat email memaklumkan barang order Wie sudah pun dikourier dan tengahari sabtu barang pun sampai.. Cepat, pantas dan effisen servis diorang.

P/s : harap-harap bukan kali ini je dapat servis cengini..