Ad

Sabtu, 29 Jun 2013

Menang Contest Birthday AE

Salam Bloggerian semua,

Sesampai je Wie di rumah petang ni.. dapat notification di FB.. check-check rupanya dari AE a.k.a. Abang Ensem .. Blogger hartanah yang memang ensem yang menjadi poojaaan gadis-gadis seantero malaya.. (gadis jer ye.. hehe)..

Alhamdulillah.. Wie telah pun berjaya memenangi 'Contest Birthday AE' di FB Abang Ensem.. sempena birthday Abang Ensem yang ke 39 ini..




Masih ada 1 'Contest Birthday AE' yang masih berjalan sehingga pukul 12 tengahari esok jadi barang siapa yang berhajat untuk mencuba nasib bolehlah usha-usha di blog Abang Ensem atau pun boleh terus klik di SINI .

Selamat Mencuba.

p/s : nampaknya tak sia-sia usaha Wie mengarang jawapan selepas waktu subuh.


Rabu, 26 Jun 2013

Pengalaman Membeli Belah Di Superbuy.My



Salam Bloggerian semua,

Hari ni Wie nak bercerita tentang pengalaman Wie membeli belah secara online di Superbuy.My. Ini merupakan kali kedua Wie membuat pembelian disini dan Alhamdulillah.. Wie sangat berpuas hati.

Wie telah buat order dan bayaran pada hari selasa yang lalu dan semalam petang mereka dah email Wie memaklumkan barang yang Wie order telah pun di kourierkan.. mereka juga berikan 'tracking number' untuk memudahkan kita memantau pergerakkan barangan tersebut.. dan Alhamdulillah pagi tadi barang pesanan Wie telah pun selamat diterima. Sangat berpuashati dengan servis mereka dan penghantaran juga cepat.

P/S : sebelum membuat order pastikan stok barangan yang kita nak tu available atau tak dan yang penting pastikan ada 'Free Shipping' supaya korang tak kena caj tambahan untuk penghantaran.


Rabu, 19 Jun 2013

Jerubu Oh Jerubu..

Gambar ni ambik dari kawasan opis Wie.. di Batu Pahat.. matahari pun nampak samar-samar je dek kerana jerubu.. makin teruk nampaknya.. jadi kalau korang berada di luar tu pakai-pakailah mask untuk melindungi kesihatan korang.. kalau takde keperluan duduk jer dalam rumah diam-diam..

P/S: Masa ni kalau jual mask laku ek.  Hehe..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Rabu, 5 Jun 2013

Assign Jobs - Cara Buat Duit Secara Online

Salam Bloggerian,

Hari ini berblogwalking ke blog Dkna Abza , dia cerita pasal Assign Jobs.. jadi Wie trylah pergi website dia usha-usha dan ter'sign up' lah pulak.. hehe..

Ok.. mari Wie cerita apa itu Assign Jobs.. Assign Jobs ialah laman sesawang yang menyediakan peluang kepada korang semua untuk mendapatkan pendapatan sampingan dengan bekerja secara online dengan cara melakukan tugasan yang diberikan dengan kadar yang telah ditetapkan.




Caranya sungguh mudah, korang sign up je di Assign Jobs dan secara automatik akan dikreditkan dengan $2. Mudahkan!!! Lepas tu korang bolehlah mula meng'apply' untuk job-job yang tersedia.

Bila pendapatan korang dah mencecah $30 maka bolehlah di 'cash-out' kan. Bayaran pula dalam USD.. jadi korang kalilah dapat berapa.. banyak jugak tu.. Rezeki jangan ditolak..

Pepatah orang putih mengatakan ' No Pain No Gain '.. jadi apa tunggu lagi..

 Jom Daftar Di Assign Jobs.Com 

p/s : Wie dah mendaftar.. korang bila lagi..