Ad

Khamis, 30 Jun 2011

Lisa Surihani sanggup dicederakan??!!..

Tadi buka mStar.. terbaca cerita pelakun favourite aku.. siapa lagi kalau bukan si cantik manis Lisa Surihani.. untuk menjayakan watak yg dilakunkannya di dalam filem Sekali Lagi, dia sanggup membiarkan dirinya dicederakan sampai lebam.. huhu.. nasib baik tak patah riuk..


Macam tu la kalau nak nak buat sesuatu mestilah bersungguh-sungguh barulah hasilnya baik..


Kalau nak tau cerita selanjutnya boleh lah tengok kat SINI



alahaiiii.. manisnya..



amacam.. ada gaya tak?? hehe.. ni berangan jer.. bye..



Selasa, 28 Jun 2011

Asal usul nama Pantai Teluk Chempedak

Hari tu aku gi lah bawak famili bercuti ke Kuantan. Ni lah first time aku sampai kat area pantai timur..Salah satu destinasi kami ialah Pantai Teluk Chempedak..




Jakun betul anak2 aku dapat main ombak.. almaklumlah selalu main air kat waterpark jer..



Pagi2 lagi dah terpacak kat tepi pantai kononnya nak menikmati keindahan matahari terbit.



Subhanallah.. indah sungguh ciptaan Allah..



Mak aii!!.. besarnya ketam.. Hehe.. jangan nak percaya ya.. ni aku close-up bagi nampak besar je.. sebenarnya kecik je ketam ni.. alaa.. anak ketam.. hehe..


Ni mamat mana tah .. jakun tak pernah jumpa pasir pantai kot.. hehe..

Kalau korang nak tau camner asal usul nama pantai ni.. korang memang kena gi sini tengok dengan mata kepala kaki tangan korang sendiri.. buat sape2 yang tak berkesempatan nak gi ke sini.. mari aku tunjukkan buktinya..

*
*
*
*
*
*
*

Haa.. ni lah buktinya.. sebab kat sini banyak chempedak!!!! hahaha.. jangan marah aa..









Ahad, 26 Jun 2011

Teruk Punya Servis!!!

Hari ni takde aktiviti.. almaklumlah hari tak bekerja.. so dari pagi layan movie..
Mula-mula continue citer Pirates Of The Carribean yg tak abis tengok semalam.. pastu sambung citer Fast & Furious 5.. lepas habis sambung citer Kongsi pulak.. hehe.. lu langsi lu mati.. gitulah lebih kurang tagline dia..

Lepas solat zohor.. perut dah berkeroncong.. pakat anak beranak kita gi makan kat luar lah.. sementelah hari ni birthday Mama so bagi lah dia cuti memasak..

Ingat nak gi BP Mall jer dekat.. sampai-sampai kat trafic light nak masuk BP Mall.. tengok punya sesak kat sana.. jalan masuk sampai jam.. nasib baik takder roti kalau tak boleh sapu buat roti bakar.. at last tukar plan.. terus ke Carrefour.. kat sini pun sesak jugak.. hari ahad lah katakan.. nasib baik senang dapat parking..

Sampai je terus tuju ke tempat Mr Colonel.. hehe.. KFC lah tu.. terus beratur gi order..
ada order yg tak dapat so kena duduk dulu.. tak lama waiter datang hantar order yg tak dapat tadi.. aku tanya mana kid meal untuk anak aku.. dia kata ni lah dia cuma takde kotak jer.. ok lah.. pastu aku tanya lagi toys nya mana?.. baru dia nak gi ambilkan.. fine lah.. mungkin dia terlupa.. dah tu kitaorang pun bismillah.. makan lah.. pastu aku baru perasan.. burger anak dara aku patutnya daging ayamnya double.. tapi ni macam sama dgn burger kidmeal adik dia jer.. huh.. nak komplen pun dah nak abis makan.. ah.. biarkan ajelah dah bukan rezeki agaknya..

Wife aku tapau burger x-meal dia sebab katanya dah kenyang mkn ayam.. sekali bila dah sampai rumah bukak tengok burger yg dibawa balik tu bukan burger x-meal.. tapi burger yg sepatutnya untuk anak dara aku tadi.. haih.. jadi yg salah bagi tadi tu rupanya burger utk x-meal wife aku lah..

Nak marah pun tak gunalah sebab dah sampai rumah.. memang tak ada rezekilah gamaknya.. yg aku bengang tu ni bukan pertama kali aku kena bagi salah barang kat situ.. nampak sangat servis diaorang ni teruk.. ni kalau kena audit ISO sure dapat NC.. nak kena komplen jugak kat ketua kampung ni.. eh.. betul ke.. kat siapa pulak nak komplen yek??

Khamis, 9 Jun 2011

X-Men

Hari tu time gi Kuantan.. gi lah jalan-jalan kat Kuantan Parade ..



Lepas window shopping.. terus gi Kompleks Teruntum.. tak jauh kat sebelah Kuantan Parade jer..


Usha-usha cinema kat sini.. tengok2 citer apa best.. Nur Kasih?? Kongsi?? Nooooo... tgk X-Men la baru besttttt!!!..




Best citer nih.. 2 jam lebih jgk.. camner citernya??.. haha.. korang gi lah tengok sendiri..
yang tak bestnya.. endingnya.. Magneto dah tak geng dgn Prof. X.. overall aku bagi 4 bintang..

Khamis, 2 Jun 2011

Makan @ Banafe Village

Semalam aku ke JB ada hal sikit.. pastu teringat satu tempat makan aku baca dalam blog petisuara so aku pun decide nak cuba try lah makan kat tempat ni.


Nama dia Banafe Village, letaknya nun di Jalan Dato Abdullah Tahir, kat pusat bandar. Berdepan dgn bangunan MAA dan Hotel New York. Jangan silap tau sebab kat sini ada 2 Banafe.. yg paling eksklusif tu la dia.




Menu dia punyalah banyak, ada Arab Cuisine, Thai Cuisine, Chinese Cuisine dan macam-macam lagilah.. Pilih punya pilih last-last ni lah pilihan hatiku..






 Untuk Aku.. Arab food.. Mandy Chicken Shishtawook.. ayam grill dengan nasi beriani.. memang sedappp!! air pulak Banafe Special campuran epal, nenas dan laici.. terbaikkk!!!





Wife pulak ambik western cuisine.. Banafe Chicken Chop Special. dia punya sos memang ngam, rasa black pepper dia tak keras sangat.. yang sedang-sedang aje..


Puteri-puteri kesayanganku pulak seperti biasa favorite diorang spaghetti la.. yang ni Pasta Bolognise.




Puteri-puteri kesayangan ku..



Suasana kat situ.. ramai nya orang.. semua bangsa pun ada..

Aku memang suggest kan korang pegi cuba try rasa dia punya masakkan kat sini.. memang tak rugi la.. cuma sediakan jer fulusnya.. haha.. tapi takde lah mahal sangat pun.. sesuai la dengan tempatnya.. So apa lagi.. jom makannnnn!!!!....