Ad

Isnin, 29 April 2013

Akhirnya Dapat Dekoder Astro Baru..

Salam Bloggerian Semua,

Minggu lepas Wie dapatlah panggilan dari Astro..
mengatakan mereka akan hantar kontraktor untuk menukar 
piring terbang  satelit dan dekoder lama Astro Wie 
kepada yang baru.. B-yond..

yang bestnya tak ada caj tambahan untuk HD sebab Wie 
memang tak berhajat ambil pun.. sebelum ni memang diorang asyik 
call je suruh tukar tapi kena tambah caj bil RM20..
so bila fikir-fikir setahun kena bayar extra RM240 terus reject je.. 
dari bazir RM240 tu baik Wie simpan buat gi jalan-jalan lagi baik.. hehe..

Bila mereka kata tak ada caj tambahan, tak ada kontrak dan 
pemasangan percuma.. barulah Wie setuju untuk tukarkan 
set dekoder Astro Wie tu..
(hehe.. akhirnya berjaya juga Wie..)

Akhirnya petang sabtu lepas datanglah kontraktor pemasangan untuk 
menggantikan dekoder lama dan memasang dekoder yang baru..

banyak tu.. boleh jual dekat besi buruk ni.. 

Ah Bang (abang) kontraktor sedang melakukan kerja-kerja penggantian dekoder..

ni pula Ah Boboy sedang enterframe orang tengah buat kerja..

kecik je dekoder yang baru ni..

p/s: katanya dekoder yang baru ni lebih baik dari yang lama.. kalau hujan pun tak hilang-hilang channel.. harapnya begitulah..



5 ulasan:

Zura Lee berkata...

kucing tu nama Ah Boboy ? hahahaahaha.. kiutnye nama !!

Mas Zull berkata...

assalamualaikum wie....wah bestnya dpt juga dekoder yg baru ni...dekoder b-yond ni ada juga sikit2 masalah hilang siarannya waktu hujan tapi x lah lama mcm dekoder lama tu...selamat menjamu mata yer...:)

p/s sibuk jer si comel tu...

.*.WiE.*. berkata...

@Zura Lee hehe.. kiut kan.. nama samaran je tu.. nama sebenarnya Boboy je..

.*.WiE.*. berkata...

@Mas Zull waalaikumussalam mama.. best lagi2 semua free.. hehe..

si comel tu memang suka menyibuk mama..

NORSHAHFEZA HAMSAN berkata...

kt umah saye tu pon dh tukar,,kdg waktu hujan hilang gk siarannya