Ad

Khamis, 27 September 2012

Jalan-Jalan Ke Aquaria KLCC

Salam semua..


KLCC.. kat bawah ni lah letaknya Aquaria.
Kali ni Wie nak cerita pasal kami sekeluarga jalan-jalan ke Aquaria KLCC.. walaupun cerita ni dah basi sebab waktu kami pergi ni bulan Jun yang lepas.. waktu ni cuti Hari Keputeraan Yang Di Pertuan Agong.. 













4 sepupu berposing..
 Kami pergi dua family, family Wie dan adik lelaki Wie termasuk juga mak Wie. Ini lah peluang untuk kitaorang bersantai-santai bersama keluarga dan anak-anak.

Waktu cuti punyalah ramai orang beratur nak beli tiket..






Bagi yang tak pernah masuk lagi ke sini, tiket untuk warganegara dewasa ialah RM35, kanak-kanak RM25 dan warga emas RM25 manakala untuk bukan warganegara tambah lagi RM10. Waktu Wie pergi ni ada promosi pakej keluarga cuma RM99 jer.. so jimatlah sikit kan.
suasana dalam terowong..


Di dalam ni kita boleh lah tengok berbagai jenis ikan.. dari yang kecik hingga yang besar.. ada juga part di mana ikan yang tengok kita.. sebab kita duduk dalam terowong.. hehe.. kiranya kita yang duduk dalam aquarium lah pulak ye..
Wie pun dah tak larat nak menaip lagi.. so korang tengok lah dulu gambar-gambar yang ada ni.. 
macam ikan flowerhorn lah pulak..

tu dia.. jaws..

jaws lagi.. rilek jer dia berenang..

















































arapaima.. besar beb..














ni belangkas ye adik-adik..


















depan tangki ikan piranha.. comel jer ikannya..


Cana & Otter..


anak-anak dara ku.. opsss.. yg belakang tu mak dara ye..

tu dia.. macam-macam jenis kumbang tanduk..























eh.. ni taman rama-rama ke?? konpius kejap..

rama-rama lagi.. 
Disini, selain dari kita dapat melihat pelbagai jenis ikan.. ada juga pelbagai jenis serangga yang dipamerkan seperti rama-rama, kumbang-kumbang dan even ular pun ada.
ni yang dah kena awet..

tu dia.. ular sawa albino kat belakang..

err.. ni apa nama tah..

south american coati..

froggy pun ada..

tulunnn.. jaws nak makan aku!!!

Overall memang berbaloi untuk pergi ke Aquaria ni.. dan lepas dah penat berjalan-jalan di sini bolehlah kita melepaskan lelah di Suria KLCC pula.



Tiada ulasan: