Ad

Khamis, 20 Oktober 2011

Rahsia Handphone Anda..


Hari ni aku nak kongsi satu rahsia.. rahsia ke??.. rahsia lah kot bagi siapa-siapa yang belum tau kan.. kepada yang dah tau tu bolehlah share penemuan korang kat sini ya..


Ceritanya begini.. untuk mengetahui status kedaraan keaslian telefon bimbit korang.. korang bolehlah buat seperti ini.. 


mula-mula sila taip *#06# 
pastu akan keluarlah no IMEI (International Mobile Equipment Identity) hp korang.. kemudian korang tengok pada angka yang ke 7 dan 8.


... Contoh : 358671017470473
... Kedudukan ke 7 dan 8 ialah 01
maka itulah no pengenalan negara atau tempat kelahiran hp korang..



02 atau 20 : dari China = KUALITI RENDAH
08 atau 80: dari Germany = KUALITI SEDERHANA
01 atau 10: dari Finland = TERBAIK
00 atau 03 atau 04: dari kilang asal = SANGAT TERBAIK
13 : dari Azerbaijan = SANGAT KURANG KUALITI & MERBAHAYA!!!

jadi sekarang bolehlah korang check samada hp korang ni tiruan atau pun asli.. Wallahualam.

P/S: hp aku samsung galaxy ace.. 04.. terbaik wokkkk...

3 ulasan:

Umie Artoqiemie berkata...

aku punya 03 weee

Darlisya berkata...

wah...bgusnya ada info mcam nie...terima kasih yer wie sb sudi share....^_^

ZACK ENTRY berkata...

02, sangat kecewa..=.=