Ad

Rabu, 20 Julai 2011

JPJ Cadang Guna Tarikh Lahir Perbaharui Lesen Memandu

Hari ni terdengar kat Hot Fm pasal pihak JPJ sedang mempertimbangkan untuk menggunakan tarikh lahir sebagai tempoh akhir untuk memperbaharui lesen memandu.






haha.. ni lesen siapa tah saya rembat kat en. google..

Sebenarnya saya pun selalu mengalami masalah untuk nak ingat tarikh renew lesen memandu ni.. kadang2 terlajak jugak tarikh. 

Ramai jugak yg bagi pendapat kat radio Hot FM tadi.. ada yg kata bagus ikut tarikh lahir, ada yg kata tak bagus sebab nak guna duit untuk sambut birthday pastu nak renew lesen lagi.. duit lagi.. ada jugak yg cadangkan tetapkan satu tarikh yg sama untuk semua orang.. pun sesuai jugak sebab nanti sesak pulak kaunter2 JPJ & Pos.. 

Pada saya lah.. kekalkan saja kaedah yang diguna pakai sekarang ni.. toksah pening2 kepala fikir.. yang penting kesedaran sivik kita.. kalau dah nak lupa tu buat lah camne pun tetap lupa.. bila dah ingat nanti renew je lah kan.. apa susah.. jangan tak renew langsung sudahhh.. Wallahualam..

2 ulasan:

fahmie firas berkata...

salam perkenalan :)
Nice blog and entry :)
Best dapat follow :)
kalau free singgah la blog saya,
bagi comment and advice
http://fahmiefiras.blogspot.com/

anis aten berkata...

bagus idea ni..senang nak ingt!!
p/s:http://thegirlwhothinktoomuch.blogspot.com/